De kraan die alles kan

Een Quooker is een kraan waar jij eenvoudig alle soorten water uit haalt. Het begon met de toevoeging van 100°C kokend water op een mengkraan, maar inmiddels kan je er ook bruisend en gefilterd water uit halen. Daardoor kan je er de hele dag door gebruik van maken. Je pakt ’s ochtends binnen een paar seconden jouw kopje thee. ’s Middags is jouw gekookte eitje binnen een paar minuten klaar doordat het water al kookt. Tussendoor maak je eenvoudig, gezonde frisdrank en ’s avonds bespaart het je bij het koken van rijst of pasta veel tijd.

De voordelen van een Quooker

 • Tijdbesparend

  De afgelopen vijftien jaar is de tijd die men in de keuken doorbrengt om een maaltijd te bereiden teruggebracht van een uur naar een half uur. Zonder Quooker kost het tien minuten om een pan water voor pasta aan de kook te brengen. Mét Quooker kun je in die tijd nog wat groenten blancheren, eieren koken en een flesje voor de kleine maken. Met de time-out functie van de Quooker-kraan kun je nog sneller kokendwater tappen achter elkaar: na de eerste keer (door twee keer te drukken en te draaien), kan de kokendwaterfunctie ook worden geactiveerd door binnen 3 seconden slechts één keer te drukken en te draaien.

 

 • Energiebesparend

  Dankzij een perfecte isolatie verbruik je slechts 10 watt per uur om voortdurend kokend water ter beschikking te hebben. Dit is minder dan de energie die door een keukenboiler of warmwatervoorraadboiler verbruikt wordt.

 

 • Waterbesparend

  Als je water kookt in een fluitketel of waterkoker verwarm je meestal veel meer water dan je nodig hebt. Met de Quooker daarentegen tap je precies de benodigde hoeveelheid water.

 

 • Ruimtebesparend

  Het aanrecht staat tegenwoordig steeds voller met apparatuur, terwijl het eigenlijk een werkblad is. Denk maar aan waterkoker, fluitketel, espressomachine, broodrooster, blender enz. De Quooker maakt het aanrecht weer leeg doordat hij sommige apparaten overbodig maakt. De Quooker COMBI bespaart naast ruimte op het aanrecht ook nog heel veel ruimte in het keukenkastje. Hij is 60% kleiner dan een keukenboiler. En is de CUBE ook toegevoegd, kies je met de Quooker Front, Flex of Fusion voor warm, koud, kokend, gekoeld én bruisend water in één!

 

 • Gemak

  Met een Quooker in huis, heb je altijd kokend, gekoeld en bruisend water bij de hand. En dat is de hele dag door bijzonder handig. Nooit meer een pan of een waterkoker vullen met water en wachten tot het kookt. Maar gewoon, binnen een seconde, kokend water tappen uit de kraan. Het hele idee achter de Quooker is gegrond op gemak. En of je nou een bourgondische hobbykok bent of zo min mogelijk in de keuken staat, we hebben het toch allemaal graag makkelijk? Hoe handig een Quooker is, daarvan kun je je pas een voorstelling maken als je in gedachten de dag doorloopt. Op welke momenten heb je kokend, gekoeld of bruisend water nodig? Je zult er versteld van staan hoe vaak dat is. Alle Quooker-gebruikers beamen het; als je eenmaal een Quooker hebt kan je niet meer zonder.

 

 • Veiligheid

  Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen. De Quooker biedt een veilig alternatief. De Quooker heeft een kraan die vast op het aanrecht staat, een kindveilige bedieningsknop en een dubbelwandige uitloop die niet heet wordt. De waterstraal is uiteraard heet maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt verbranden.

 

 • Revolutionair

  In één op de drie nieuwe keukens wordt hij inmiddels geplaatst. De Quooker. Een kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Voor thee, koffie, limonade, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. Kant en klaar met een gemakkelijke draai aan de knop. Veilig, zuinig, multi-inzetbaar en verkrijgbaar in twaalf kraanmodellen en meerdere finishes. Altijd kokend water bij de hand. De hele dag door.

Geniet 100% van kalkvrij water!