Hoe weet ik of ik hard water heb?

De beste manier om te bepalen of uw huis hard water heeft, is door een watermonster door een gecertificeerd bedrijf te laten afnemen. Maar dat is misschien een beetje te veel van het goede.

Een meer betaalbare – hoewel veel minder uitgebreide – optie is om een ​​watertestset voor thuis te kopen in onze webwinkel. Of je kan je eigen rudimentaire hardwatertest uitvoeren: neem een ​​schone 500ml waterfles, voeg een halve kop leidingwater en 10 druppels vloeibaar afwasmiddel toe. Draai de dop vast en schud de fles krachtig gedurende 30 seconden. Als er zich een dikke schuimkraag vormt op het water, dan is het water waarschijnlijk niet hard. Als het water echter troebel wordt met heel weinig schuim, dan bevat het water waarschijnlijk verhoogde mineralengehaltes. De laatste test geeft niet de exacte waardes weer, terwijl onze watertestset dit nauwkeurig weergeeft.

Dus, zoals je kunt zien, is hard water een veelvoorkomend en mogelijk ernstig probleem. Gelukkig is er een effectieve en relatief betaalbare oplossing: laat een waterontharder installeren.

Heb je vragen over waterontharding?

Wij geven antwoord op al je vragen. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Meer vragen:

Geniet 100% van kalkvrij water!